top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Vermogen Tom Egbers

Bijgewerkt op: 26 jul. 2023

Tom Egbers is een bekende Nederlandse Sportjournalist die bekend is van programma’s als Studio Voetbal en Studio Sport. Egbers is werkzaam voor de publieke omroep bij de NOS en doet naast het presenteren van sportprogramma’s ook verslag bij sportevenementen zoals EK’s, WK’s en de Olympische spelen.Tom Egbers doet verslag


Hoeveel vermogen heeft Tom Egbers

Het is natuurlijk altijd moeilijk in te schatten wat het vermogen van een privé persoon is. Zo is dat ook moeilijk in te schatten wat het vermogen van Tom Egbers is. Echter wordt het vermogen van de presentator anno 2023 geschat op zo’n 4 miljoen euro.

Egbers begon zijn carrière bij de Publieke omroep in 1984. Tom Egbers is één van de bekendere presentatoren in Nederland. Het nadeel voor Tom is echter dat er bij de NOS minder betaald wordt dan bij de commerciële omroepen zoals RTL en SBS. Hierdoor ligt zijn vermogen lager dan andere bekende presentatoren die bij de Commerciële omroepen werken.

Omdat presentatoren bij de publieke omroep met belastinggeld betaald worden, is er in 2013 een maximaal bedrag ingesteld dat een persoon mag verdienen bij de NOS, NPO en andere publieke omroepen. De maximum die gesteld werd aan dit bedrag wordt ook wel de ‘Balkenendenorm’ genoemd.

In 2013 betekende dit dat Egbers maximaal een bedrag van 181.000 euro bruto per jaar kon verdienen. Anno 2023 is het gemiddelde salaris flink gestegen, zo ook de bekende Balkenende norm. Deze norm ligt in 2023 op ruim 311.000 euro. Echter is bekend gemaakt dat presentatoren niet meer zoveel verdienen als deze norm. In 2022 werd het maximale salaris van presentatoren van de Publieke Omroep vastgesteld op 216.000 euro.

Hoeveel Egbers daadwerkelijk waard is, is natuurlijk gissen. BN’ers staan er namelijk bekend om regelmatig te schnabbelen met bijvoorbeeld lezingen. Online kan je dan ook zien dat Egbers in te huren is als Gastspreker, dagvoorzitter en/of interviewer. Dit zal de 65-jarige Egbers natuurlijk niet gratis doen.

Naast presenteren is Tom ook te zien geweest als acteur op het witte doek. Egbers verscheen in 2 films genaamd ‘De zwarte Meteoor’ en ‘Covergirls’. Van de eerst genoemde film is Egbers de schrijver van het gelijk genaamde boek.

Egbers weet dus op verschillende manieren vermogen te vergaren. De schatting van 4 miljoen euro is dan ook niet gek voor één van de bekendste sportpresentatoren van Nederland.


Affaire Tom Egbers

Hoewel je heel blij wordt van een vermogen van 4 miljoen euro, loopt niet alles op rolletjes bij de ‘Andere tijden Sport’ presentator. In het licht van Metoo en de gebeurtenissen rondom het programma BOOS waar zij misstanden bij Tv-programma The Voice of Holland aan de kaak stelden, is er ook een vrouw naar buiten gekomen met een aanklacht tegen Tom Egbers. Deze oud-collega van Egbers verklaarde een affaire gehad te hebben met de in Almelo geboren presentator. Egbers gaf zelf aan dat dit een ‘’duistere periode’’ was in zijn 32-jarig huwelijk. Egbers is namelijk getrouwd met Janke Dekker, dat zelf ook bekend is van televisie. Janke is namelijk zangeres, actrice en presentatrice.
Nadat de affaire over was zou Egbers de vrouw hebben geïntimideerd en hebben weggepest. Egbers erkende de vrouw inderdaad te hebben uitgescholden. Nadat de vrouw naar buiten trad over dit grensoverschrijdend gedrag, werd Egbers op non-actief gesteld door de Publieke Omroep.


Meer weten over voetbal journalisten? Lees dan ons verhaal over Fabrizio Romano.


FAQ

Wat is het vermogen van Tom Egbers? Het vermogen van Egbers wordt geschat op 4 miljoen euro.

Hoe verdient Tom Egbers geld?

Egbers verdient zijn geld met het presenteren van sportprogramma's bij de Publieke Omroep zoals de NOS. Daarnaast kan je Tom inhuren als gastspreker.


Hoeveel verdient Tom Egbers bij de Publieke Omroep?

Hoeveel hij precies verdient is niet bekend, al is het maximum dat een presentator mag verdienen gesteld op 216.000 euro in 2023.


1.842 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page