top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Als man een passende zorgverzekering vinden: 4x tips


Met een passende zorgverzekering kunnen eventuele zorgkosten die jij maakt, gedekt worden. Toch kan het zijn dat je niet meer helemaal tevreden bent over jouw huidige zorgverzekering, om wat voor reden dan ook. Wij hebben hieronder een aantal tips voor je opgesteld hoe je als man zijnde een passende zorgverzekering kunt vinden.


Tip 1: Denk na hoeveel je wil betalen

Allereerst is het een goede tip om stil te staan bij hoeveel je per maand wil betalen aan jouw zorgverzekering. De premies kunnen namelijk per zorgverzekeraar verschillen. Het is daarom goed om zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Bovendien kun je de premie ook deels zelf bepalen: hoe hoger je het eigen risico zet, hoe minder premie je hoeft te betalen. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat als je zorgkosten maakt, je eerst je eigen risico moet betalen. Als het erop lijkt dat je veel zorgkosten gaat maken, is het verhogen van je eigen risico waarschijnlijk niet heel gunstig.


Tip 2: Aanvullende verzekeringen


Het kan zijn dat je niet genoeg hebt aan de dekking van de basisverzekering. Je kunt daarom kijken naar aanvullende verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan de tandartsverzekering of een aanvullende verzekering voor de fysiotherapie. Als je belang hebt bij een aantal aanvullende verzekeringen, is het belangrijk om deze aanvullende verzekeringen goed te bekijken en niet zomaar wat aan te klikken. Zo is bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor anticonceptie in jouw geval overbodig.


Tip 3: Toekomstige zorgkosten in het volgende jaar


Staan er een aantal operaties volgend jaar op de planning? Dan kan het lonen om na te denken over de zorgkosten die je gaat maken in het volgende jaar. Je kunt namelijk nu nog overstappen naar een zorgverzekering die dit soort kosten wel vergoed, of je kunt jouw zorgverzekering uitbreiden. Wellicht wil je jezelf wel laten steriliseren volgend jaar. In dat geval vraag je je vast af: wordt sterilisatie vergoed? Het is goed om je te verdiepen in de eventuele zorgkosten die je te wachten staan.


Tip 4: Vergelijk verschillende zorgverzekeringen


Als je van plan bent om een andere zorgverzekering te kiezen, kun je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan de premie, de polisvorm, het aanbod in aanvullende verzekeringen en de manier waarop je zorgkosten gedekt worden. Maar naast deze punten kun je ook nauwkeurig kijken naar de verzekeraar zelf. Denk bijvoorbeeld aan de beoordeling van de verzekeraar. Zo komt de ene verzekeraar beter uit de test dan de andere en het kan zijn dat je hier veel waarde aan hecht. Door verschillende zorgverzekeringen en verzekeraars met elkaar te vergelijken, verloopt de zoektocht wellicht net iets gemakkelijker.14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page