top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Is Etsy betrouwbaar?


Etsy homepage screenshot

Etsy is een online marktplaats die wereldwijd bekend staat om zijn unieke handgemaakte producten, vintage items en ambachtelijke creaties. Als klant vraag je je wellicht af of Etsy betrouwbaar is en of het veilig is om aankopen te doen op dit platform. Om snel antwoord op deze vraag te geven: of Etsy betrouwbaar is hangt af van de verkoper. In dit artikel zullen we de betrouwbaarheid van Etsy uitgebreider onder de loep nemen en je voorzien van alle informatie die je nodig hebt om met vertrouwen te kunnen winkelen op Etsy.


Wat is Etsy?

Om dieper in te gaan op de betrouwbaarheid van Etsy moeten we misschien eerst kijken naar wat voor website Etsy precies is. Etsy is opgericht in 2005 en staat bekend als een online marktplaats en webshop voor handgemaakte, vintage en ambachtelijke producten. Het platform brengt verkopers van over de hele wereld samen die hun creaties aanbieden aan een wereldwijd publiek. Zo zijn er ook verkopers uit Nederland. Met miljoenen producten in verschillende categorieën is Etsy een paradijs voor mensen die op zoek zijn naar unieke items die niet in traditionele winkels te vinden zijn. De categorieën waar je kan shoppen zijn onder anderen kleding en kunst.


Kortom, Etsy biedt de mogelijkheid voor verkopers om hun producten aan te bieden via het platform van Etsy. Helaas zitten daar altijd onbetrouwbare partijen tussen. Al zal de meerderheid van de verkopers de juiste intenties hebben. Dit is namelijk ook het geval bij andere marktplaatsen zoals Aliexpress en Marktplaats.Etsy, betrouwbaar?


Als het gaat om online winkelen, is betrouwbaarheid een essentiële factor. Etsy heeft in de loop der jaren aan vertrouwen gewonnen door zijn toewijding aan de kwaliteit en authenticiteit van de producten die op het platform worden aangeboden. Het platform heeft strikte richtlijnen en beleidsregels voor verkopers, waardoor de kans op frauduleuze activiteiten wordt verminderd. Bovendien moedigt Etsy kopers aan om feedback achter te laten over hun aankopen, waardoor andere potentiële kopers een idee krijgen van de reputatie en betrouwbaarheid van een verkoper. Bekijk daarom altijd eerst de feedback van een verkoper voordat je een aankoop doet. Heeft de verkoper nog geen feedback? dan is het altijd een risico of je jouw bestelling krijgt en of het een goede of de juiste kwaliteit is.


Waar moet je opletten om veilig te shoppen op Etsy?


Zoals eerder gezegd, bekijk de shoprecensies van de betreffende verkoper op Etsy. Dit zal je een zeer goed beeld geven over de betrouwbaarheid van de verkoper. Bij het onderstaande voorbeeld kan je er 100% van uitgaan dat je bij een betrouwbare verkoper shopt. Met een gemiddelde van 5 sterren met meer dan 2700 recensies, weet je dat je goed zit.

Etsy shoprecensies screenshot

Volg daarnaast je gevoel, als het te mooi is om waar te zijn, dan is het vaak ook niet waar!


Voordelen van Etsy

  1. Unieke producten: Etsy biedt een breed scala aan handgemaakte en vintage producten die je nergens anders zult vinden. Als je op zoek bent naar iets speciaals, is de kans groot dat je het op Etsy zult vinden. Of je nu op zoek bent naar gepersonaliseerde sieraden, handgemaakte kleding of unieke decoratieve items voor je huis, Etsy heeft het allemaal.

  2. Creatieve gemeenschap: Etsy heeft een levendige en actieve gemeenschap van verkopers die gepassioneerd zijn over hun ambacht. Door op Etsy te winkelen, ondersteun je direct onafhankelijke makers en kunstenaars over de hele wereld. Het voelt goed om te weten dat je bijdraagt aan de groei van kleine bedrijven en creatieve ondernemers.

3 tips om te voorkomen dat je opgelicht wordt op Etsy

Een goede feedback zegt een hoop over een verkoper. Maar hoe voorkom je nou dat je opgelicht wordt? De onderstaande tips helpen je enorm op weg.


Rond nooit een transactie af buiten Etsy om

Wees op je hoede als een verkoper je vraagt om buiten het platform om, bijvoorbeeld direct naar hun bankrekening, geld over te maken. Vaak vragen oplichters dit onder het mom van het feit dat zij dan minder commissie betalen. Dat zal best kunnen, maar als je opgelicht wordt dan heb je geen poot om op te staan en kan Etsy niks meer voor je doen. Reken daarom alleen af op de website van Etsy zelf en niet via externe betaalmethoden.


Deel geen gevoelige info in de verkoperschat Deel nooit informatie zoals creditcard informatie met verkopers of andere personen in de chat. Vul dit soort fraudegevoelige informatie alleen in op het betalingsscherm van Etsy zelf.


Elke verkoper heeft eigen retourvoorwaarden

Lees voordat je een aankoop doet, goed de retourvoorwaarden van de verkoper door. Elke verkoper heeft namelijk zijn of haar eigen voorwaarden. Door deze goed door te lezen voorkomt teleurstellingen als je bijvoorbeeld het product retour wilt sturen.


Wat zijn jouw ervaringen met Etsy? Laat het weten in de comments!

354 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page