top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Top 10 moeilijkste talen ter wereld!

Wil jij weten welke taal je echt moet ontwijken als je een nieuw taal wilt leren? Of hou je van uitdagingen en wil je graag de moeilijkste taal ter wereld kunnen spreken? Dan ben je bij dit artikel aan het goede adres. Wij hebben namelijk de 10 moeilijkste talen voor jou op een rijtje gezet.. En de nummer 1 kan je vast al raden..Moeilijkste taal is natuurlijk een beetje subjectief. Voor de ene persoon is een specifieke taal namelijk makkelijker te leren dan voor de ander. Dat heeft te maken met hoever een taal van je moedertaal afstaat en andere factoren zoals grammatica en uitspraak. Toch hebben wij een top 10 voor jullie weten te maken.


10. Navajo


De complexiteit van deze inheemse Amerikaanse taal ligt in zijn complexe verbuigingen, tonale accenten en nuances die moeilijk te begrijpen zijn voor niet-moedertaalsprekers. Ook kan je je afvragen hoe handig het is om deze taal te spreken. Hoe veel mensen beheersen deze taal nog en waar kan je het nog spreken? Alleen in bepaalde gebieden in Noord-Amerika. Een ding is wel zeker.. als jij Navajo spreekt ga je zeker indruk maken op verjaardag feestjes!


9. Armeens

Armeens heeft een eigen alfabet en er zijn maar weinig talen te vinden die connectie hebben met het Armeens. Daarnaast heeft het zeer lastige grammaticale regels. Hierdoor staat Armeens met recht in de top 10 meest lastige talen.


8. Russisch


Door de oorlog in Oekraine en het beperkt zaken kunnen doen met de Russen zal de belangstelling van Nederlanders om Russisch te leren misschien erg laag liggen. Toch staat Russisch op nummer 8 meest moeilijke talen door de vele naamvallen en andere vervoegingen.


7. Grieks


Grieks is één van de oudste talen ter wereld, maar ook 1 van de lastigste om te leren. Mede dankzij het aparte alfabet, de naamvallen en vervoegingen is dit een lastige taal voor Nederlanders en Belgen om te leren.


6. Hongaars

Dit is misschien niet een taal waar je direct aan denkt als het gaat om moeilijke talen. Maar deze taal is voor buitenstaanders zeer lastig te leren. Dit doordat de woordvolgorde sterk afwijkt van andere Europese talen en de naamvallen zeer complex zijn.


5. Fins

Deze taal heeft vijftien verschillende naamvallen, hierdoor is het bijna onmogelijk om de taal dusdanig te leren dat je het vloeiend en grammaticaal correct spreekt.


4. Koreaans


Deze Aziatische taal heeft natuurlijk een uniek alfabet en heeft een zeer complex grammaticaal systeem.


3. Japans


Net als Koreaans hebben Japanners een uniek alfabet bestaande uit duizenden unieke karakters. Daarnaast is de uitspraak dusdanig anders dan de Europese talen, dat het voor buitenlanders lastig is deze taal echt te beheersen.


2. Arabisch


Nu Islam een groeiende religie is in het westen, zijn steeds meer mensen geïnteresseerd om Arabisch te leren. Om zo ook de Koran in het Arabisch te kunnen lezen en citeren. Het is echter geen eitje om deze taal onder de knie te krijgen. Arabisch heeft namelijk een complexe grammaticale structuur, een ander schriftsysteem en klanken die moeilijk kunnen zijn voor niet-moedertaalsprekers

1. Chinees


Waarschijnlijk had je Chinees of Mandarijn al op nummer 1 in de lijst met meest moeilijke talen verwacht. Het staat ook volledig terecht op nummer 1, het is namelijk zeer lastig om Chinees te leren. Het heeft een complex schriftsysteem met duizenden karakters en vier tonen die de betekenis van woorden veranderen. Zo kan het woordje 'Ma' bijvoorbeeld op vier verschillende manieren uitgesproken worden. Op deze manier kan Ma zowel ''moeder'' als ''paard'' betekenen! We hoeven je niet uit te leggen dat dit voor grote verwarring en wellicht beledigingen kan zorgen als je deze uitspraak niet goed beheerst.


Ook is het lastig om Chinees te schrijven door de duizenden verschillende karakters. Echter, is er een westerse schrijfwijze geïntroduceerd door de Chinezen om het makkelijker te maken voor buitenlanders om Chinees te leren. Deze schrijfwijze heet 'Pinyin'.


Hoewel Chinees de meest lastige en moeilijkste taal is. Kan je er misschien wel de meeste baat bij hebben om Chinees te leren. Chinees is namelijk één van de meest gesproken talen ter wereld. En door het vele zakendoen van Nederland en Europa met China kan beheersing van de taal een grote en belangrijke skill zijn voor iedereen! Vooral westerlingen die Mandarijn machtig zijn zullen niet verlegen zitten om een goed betaalde baan in China of Europese bedrijven die zakendoen in Shanghai of andere Chinese steden.


1.122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page