top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Bij deze 5 fabrieken kan jij je eigen kledingmerk beginnen


Kleding ontwerpen produceren mockup

Het is de droom van een hoop mensen: een eigen kledingmerk. Maar waar moet je beginnen? Bij welke fabriek kan jij je gewenste kleding laten produceren? En hoeveel geld heb je daar voor nodig? In dit artikel gaan wij dieper in op het beginnen van een eigen kledingmerk en bij welke fabrieken jij terecht kan voor het produceren van jouw eerste collectie!

Daily Paper, Gymshark en Skims, allen zijn zij ooit begonnen als een klein merk die opzoek waren naar de juiste fabriek om hun kleding te laten produceren. Om jou op weg te helpen hebben wij 5 verschillende fabrieken geselecteerd waar jij jouw droom uit kan laten komen.


Eigen merk schoenen zoals Filling Pieces of ETQ

Een eigen merk schoenen is voor veel mensen een droom. Nederlandse merken als Filling Pieces en Mason Garments hebben bewezen dat het een realistische droom is om een eigen merk sneakers en nette schoenen te beginnen.

Voor het produceren hoogwaardige kwaliteit sneakers moet je in Europa zijn. In landen als Portugal, Spanje en Italië vind je de beste fabrieken voor het produceren van moderne sneakers voor jouw eigen merk!

Bij Eco-Donna SRL ben je aan het juiste adres om jouw schoenenmerk te beginnen. Deze Italiaanse fabriek produceert jouw schoenen vanaf 80 euro per paar. Hiervoor krijg je schoenen van een zeer hoge kwaliteit, iets wat je in landen als China minder snel zult vinden. Eco-Donna product haar schoenen in het stadje Sant'Elpidio a Mare, wat gelegen is aan de Italiaanse kust bij de Adriatische Zee. Helaas heeft dit bedrijf geen website, al kan er via de mail contact opgenomen worden. Je kan ze bereiken op amministrazione_ecodonnasrl@ecodonnasx.191.it of bel ze op +39 (0) 734871315.


Eigen merk sportkleding

Wil jij een eigen merk of een private brand worden met betrekking tot sportkleding? Ben je geïnspireerd door merken als Gymshark, Nike en Adidas? Dan is RSI uit Taiwan een goede optie om jouw eerste stappen te zetten. Reliable Source Industry (RSI) is een bedrijf dat al 50 jaar kleding produceert en is daarmee een bedrouwbaar bedrijf dat hoogwaardige sportkleding kan produceren voor jouw bedrijf. Dit bedrijf produceert kleding voor onder anderen Gymshark, Allbirds, Under Armour, Cotopaxi, Aritzia, Arc’teryx, lululemon en Rapha.

Jaarlijks produceren zij meer dan 74 miljoen kleding stukken waaronder, sportleggings, sportondergoed en andere sportkleding zoals sportshirtjes en broeken met tapered fit.


Contact opnemen kan via hun website Rsiapparel.com. Ook kan er direct gebeld worden door het nummer +886227912267 te bellen.

Dus, ben je opzoek naar het produceren van sportkleding, yogakleding, outdoor kleding van een hoogwaardige kwaliteit? Dan ben je bij RSI Apparel uit Taiwan aan het juiste adres. De minimale bestelhoeveelheid ligt wel op 500 stuks. Is dit teveel voor jou? Neem dan alsnog contact op met het bedrijf, en wie weet kunnen zij toch voor jou produceren!


Eigen merk handtassen en portemonnees


Is jouw droom het hebben van een eigenmerk handtassen en/of portemonnees? Dan ben je bij Cima Leather Goofd uit Spanje aan het juiste adres. Dit bedrijf produceert namelijk handtassen en andere lederwaren van hoogwaardige kwaliteit! Het voordeel van deze fabriek is dat je handtassen al vanaf 50 stuks kan laten produceren, je betaalt dan (afhankelijk van het model en de materialen) zo’n 50 euro per tas! Leren portemonnees kan je al laten produceren voor zo’n 25 euro per stuk. Is het hebben van een eigen merk handtassen iets dat jij graag wilt? Wacht dan niet en neem contact op met:

Bij deze fabriek kan jij jouw ontwerp laten produceren. Hierbij worden sample of prototypen gemaakt en worden verschillende materialen gekeken en getest om zo tot jouw ideale ontwerp te komen. Nadat de samples zijn goedgekeurd en jullie tot een akkoord zijn gekomen over de prijs begint de productie!


Eigen merk Streetwear


Wil jij je eigen merk Streetwear vergelijkbaar met merken als Bape, UGG, Diesel, Kenzo en Napajiri? Dan ben je bij Winner-International uit Hong-Kong aan het juiste adres. Bij dit bedrijf kan je al laten produceren met een minimale afname van 300 stuks.



Voorbeeld kleding streetwear mogelijkheden


Contact opnemen kan via http://www.winner-international.com of mailen op info@winner-international.com. Ook kan je direct met ze bellen met +(852) 3693 4398 Houdt wel rekening met het tijdverschil in Azië vergeleken met Europa. Winner International produceert voor merken als BAPE, Gant, Billabong, Cruyff en Diesel. Het mooie aan deze fabriek is dat er een hoop verschillende modellen en technieken mogelijk zijn. Een kleine greep uit beschikbare technieken zijn: Garment Dye, Cold Dye, Dip Dye and Tie Dye.


Eigen merk petten (Baseball caps, snapbacks, Buckethats)


Zoek je een leverancier of fabriek om jouw eigen pettenmerk van start te laten gaan? Dan ben je bij Donguan Great Industry, ook wel bekend als CNGreatest, aan het juiste adres. Deze Chinese fabriek gaat namelijk direct aan de slag met jouw eigen merk. Je eigen petten laten produceren kan al vanaf 150 stuks. De prijs ligt, afhankelijk van het design, zo rond de 8 a 9 dollar.

Bezoek het bedrijf online via hun Alibaba website om zo in contact te komen met het bedrijf en een idee te krijgen van wat mogelijk is bij CNGreatest: https://cngreatest.en.alibaba.com/

En wie weet zien we jouw petten binnenkort terug in het Nederlandse en/of Belgische straatbeeld!


Andere Fabrieken

Sportjassen - YungJeong - http://en.yunjeong.cn/ Leren Rugtassen - Abedin Group - http://abedingroup.com.bd

Spijkerbroek en denimproducten - Yantai Cherry - http://www.yantaicherry.com

136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page