top of page
 • Foto van schrijverMaarten Koppers

Wat zijn Tapered Fit Jeans en het verschil met Slim Fit Jeans

Bij het kiezen van de perfecte jeans is het essentieel om te begrijpen welke pasvorm het beste bij jouw lichaam en stijl past. In de wereld van denim zijn er verschillende termen die vaak worden gebruikt, zoals "tapered fit" en "slim fit". Deze termen beschrijven twee populaire jeansstijlen die veel overeenkomsten hebben, maar ook enkele belangrijke verschillen vertonen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het verschil tussen tapered fit jeans en slim fit jeans (niet te verwarren met skinny jeans), zodat jij de juiste keuze kunt maken die aansluit bij jouw voorkeuren en behoeften.


broek met tapered fit
Tapered fit jeans voor mannen

Tapered Fit Jeans


Tapered fit jeans staan bekend om hun eigentijdse uitstraling en comfortabele pasvorm. Het woord "tapered" betekent letterlijk "toelopend" en verwijst naar het smaller worden van de pijpen naar de enkels toe. Dit creëert een gestroomlijnd silhouet dat zowel modern als stijlvol is.


Kenmerken van Tapered Fit Jeans

 • Toelopende pijpen: Het belangrijkste kenmerk van tapered fit jeans is dat de broekspijpen smaller worden vanaf de knie tot aan de enkels. Deze geleidelijke versmalling zorgt voor een slankere look zonder dat het te strak aanvoelt.

 • Ruimere bovenkant: Tapered fit jeans hebben meestal een iets ruimere bovenkant, waardoor er voldoende bewegingsvrijheid is rondom de dijen en het zitvlak. Dit maakt ze comfortabel om te dragen, zelfs gedurende langere periodes.

 • Moderne uitstraling: Door de toelopende pijpen en de slanke pasvorm, bieden tapered fit jeans een eigentijdse uitstraling die perfect is voor casual en semi-formele gelegenheden. Ze kunnen zowel met sneakers als met nettere schoenen worden gedragen, waardoor je veelzijdige stylingopties hebt.

Voor wie zijn Tapered Fit Jeans geschikt?


Tapered fit jeans zijn ideaal voor mannen die op zoek zijn naar een moderne pasvorm met een vleugje comfort. Ze zijn vooral geschikt voor mannen met smallere bovenbenen en kuiten, omdat de toelopende pijpen de broek een gestroomlijnd uiterlijk geven. Bovendien zijn ze ideaal voor mannen die graag hun schoenen willen laten zien, aangezien de smallere enkelopening dit mogelijk maakt.


Slim Fit Jeans


Slim fit jeans zijn al lang favoriet bij mannen vanwege hun strakke, slanke pasvorm die het lichaam mooi accentueert. In vergelijking met tapered fit jeans hebben slim fit jeans een meer consistente breedte over de gehele lengte van de pijp, zonder een duidelijke toelopende vorm.


Kenmerken van Slim Fit Jeans

 • Strakke pasvorm: Slim fit jeans hebben een strakkere pasvorm dan andere jeansstijlen. Ze sluiten nauw aan op het lichaam, waardoor de natuurlijke contouren worden benadrukt. Dit creëert een gestroomlijnde en moderne uitstraling.

 • Uniforme breedte: In tegenstelling tot tapered fit jeans behouden slim fit jeans een gelijkmatige breedte over de hele lengte van de pijp. Dit betekent dat de broekspijpen van de dijen tot aan de enkels dezelfde breedte behouden.

 • Veelzijdigheid: Slim fit jeans kunnen zowel casual als formeel gedragen worden, afhankelijk van de rest van de outfit. Ze zijn een populaire keuze voor mannen die een strakke, moderne look willen bereiken zonder concessies te doen aan comfort.

Voor wie zijn Slim Fit Jeans geschikt?

Slim fit jeans zijn geschikt voor mannen die een slanke pasvorm prefereren en hun lichaamscontouren willen benadrukken. Ze zijn ideaal voor mannen met een slank tot gemiddeld postuur, omdat de strakke pasvorm de illusie van langere benen kan creëren. Slim fit jeans zijn ook een goede keuze voor mannen die graag hun schoenen willen laten zien, omdat de uniforme breedte van de pijpen niet overmatig wijd is..

Het Verschil tussen Tapered Fit Jeans en Slim Fit Jeans

Nu we de kenmerken van beide jeansstijlen hebben besproken, is het tijd om het verschil tussen tapered fit jeans en slim fit jeans op een rijtje te zetten.

 1. Pasvorm: Tapered fit jeans hebben een iets ruimere bovenkant en toelopende pijpen, terwijl slim fit jeans strakker aansluiten op het lichaam met een gelijkmatige breedte over de hele lengte van de pijp.

 2. Silhouet: Tapered fit jeans bieden een gestroomlijnd silhouet met een moderne uitstraling, terwijl slim fit jeans de natuurlijke contouren van het lichaam accentueren voor een slanke look.

 3. Stylingopties: Tapered fit jeans zijn veelzijdig en kunnen zowel met sneakers als met nettere schoenen worden gedragen. Slim fit jeans kunnen ook casual of formeel worden gestyled, afhankelijk van de gelegenheid en de rest van de outfit.

 4. Voorkeuren: Het kiezen tussen tapered fit jeans en slim fit jeans hangt af van persoonlijke voorkeuren, lichaamstype en gewenste look. Beide stijlen bieden unieke voordelen en het is belangrijk om te experimenteren om te ontdekken welke het beste bij jou past.

Conclusie

Het kiezen tussen tapered fit jeans en slim fit jeans is een kwestie van persoonlijke voorkeur en stijl. Tapered fit jeans bieden een eigentijdse look met toelopende pijpen, terwijl slim fit jeans zorgen voor een strakke en slanke pasvorm. Beide stijlen zijn geschikt voor verschillende lichaamstypes en kunnen veelzijdig worden gestyled.

Het is belangrijk om te onthouden dat het vinden van de perfecte jeans niet alleen afhankelijk is van de pasvorm, maar ook van factoren zoals materiaal, kleur en merk. Experimenteer met verschillende stijlen en pasvormen om degene te vinden die het beste bij jou past.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page