top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Slimfit vs Skinny jeans fit: Wat is het verschil?

Bijgewerkt op: 26 mei 2023

Als je in de kledingwinkel staat op zoek naar een nieuwe broek is het altijd weer lastig om te beslissen welke Fit je nodig hebt. Ga ik voor een Slimfit of een Skinny fit? En, wat is uberhaupt het verschil tussen skinny jeans en een slim fit? Lees hier op deze blog alles over skinny jeans spijkerbroeken en Slim fit broeken. Wil je wat weten over tapered fit jeans? bekijk dan onze tapered fit pagina.


Wat is het verschil tussen Slim Fit en Skinny Fit?


Het grootste verschil tussen Slim fit jeans en skinny jeans is dat skinny fit echt strak om te benen zitten en de broek bij de enkels taps toeloopt (trechtervorm). Bij slim fit zit de broek niet strak om de benen en zit er nog enige ruimte (niet veel) tussen de broek en de benen. Slim fit is dus iets wijder dan skinny fit.


Echter zijn er nog meer verschillen. Een groot verschil zit ‘m vaak in de stof. Skinny jeans zijn vaak gemaakt van een rekbaardere stretch stof. Terwijl slimfit gemaakt is van gewoon spijkerbroek materiaal dat niet per se mee rekt.Slimfit (links) vs Skinnyfit (rechts)


Zitten skinny jeans minder lekker dan Slim Fit jeans?


In het eerste opzicht zien skinny fit jeans er zeker een stuk minder comfortabel uit dan de iets losser zittende Slim fit. Echter zijn Skinny jeans minder oncomfortabel dan je zou denken. De stretchstof is namelijk een zachte stof en rekt zeer gemakkelijk mee om de vorm van het been. Daarom is het een beetje onderschat hoe lekker Skinny jeans zitten.


Je ziet met sportkleding ook dat er vaak een strakke legging gedragen wordt. Deze strakke broek hoeft echter de bewegingsvrijheid totaal niet te beperken, iets wat je met Skinny fit of Skinny jeans ook ziet.


Skinny jeans & Slim fit beide taps toelopend

In feiten zijn beide modellen natuurlijk taps toelopend. Skinny jeans natuurlijk omdat het strak kom je benen zit en de bovenbenen nou eenmaal groter zijn door de onderbeen. Hierdoor heeft de skinny fit automatisch een taps toelopende vorm.


Betreft de Slim fit is het echt een kenmerk dat de broek bij de onderbenen taps toeloopt. Hierdoor heeft slimfit bij de bovenbenen wat meer ruimte en bij de onderbenen zit de broek wat strakker om de benen.


Waarom een taps toelopende broek dragen? Omdat er dan meer nadruk gelegd wordt op je schoenen. Als je een broek draagt me wijde pijpen dan vallen je broekspijpen al snel over je schoenen heen. Wat natuurlijk niet ten goede komt van de sneakers of hakken die je draagt!


Wat moet ik kopen, Slim fit of Skinny Fit?


Uiteindelijk is het natuurlijk puur een kwestie van smaak. Wat vind je mooier en wat vind je lekkerder zitten? Als je een spijkerbroek wilt die zo strak mogelijk om het lichaam zit, ga dan voor Skinny Jeans. Wil je een broek die ook slank om je benen valt maar niét zo strak om je benen zit? Ga dan voor een Slim Fit spijkerbroek.

1.294 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page