top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

BBW afkorting en Betekenis

BBW is géén afkorting die je in de dikke van dalen zal tegenkomen. Toch zal bijna elke internet gebruiker de afkorting BBW wel tegengekomen zijn. Heel simpel betekent BBW het volgende: Big Beautiful Woman.In 2018 won model Isadee Jansen als BBW model Hollands Next Top Model
In 2018 won model Isadee Jansen als BBW model Hollands Next Top ModelIn geval van B.B.W. wordt er niet per se bedoelt dat de vrouw groot is in lengte, maar dat het een vrouw betreft met een maatje meer. In het Nederlands kan je en 'BBW' omschrijven als een prachtige volle vrouw met een maatje meer.


Body positivity


Waar modellen vroeger allemaal maatje 34 hadden, is er met de moderne body positivity movement steeds meer aandacht voor de wat vollere vrouwen. Zo zie je steeds meer BBW's fungeren in reclames en social-media campagnes als plus size models. Hierdoor is de BBW steeds meer mainstream geworden als iets dat mensen mooi vinden. Of het nu gaat om het vieren van lichaamsdiversiteit, het omarmen van zelfliefde of het bevorderen van gemeenschappelijke waarden, "BBW" is een krachtige afkorting die een diepgaande betekenis heeft voor degenen die zich ermee identificeren.


Programma's als Hollands Next Top Model waarin een editie speciaal voor plus-size modellen werd uitgezonden, helpen mee bij het promoten van bbw modellen.


BBW gebruiken in een zin


Kan je BBW ook in een zin gebruiken? Jazeker! Wij hebben een aantal zinnen waarin BBW als afkorting en betekenis goed is verwerkt.


"Ze is trots op haar lichaam en identificeert zichzelf als een BBW, wat haar zelfvertrouwen en zelfliefde benadrukt."


"De opkomst van BBW-modecollecties heeft een nieuw tijdperk ingeluid waarin mode inclusiever is en vrouwen van alle lichaamstypes worden vertegenwoordigd."


"Het tijdschrift publiceerde een baanbrekende cover met een BBW-model, waardoor de discussie over schoonheidsidealen in de media werd aangewakkerd."


Uit deze voorbeelden is goed te zien dat BBW gebruikt kan worden als je het over een specifieke vrouw hebt. Tegelijkertijd kan je BBW gebruiken om een hele groep vollere vrouwen te duiden.Synoniemen voor BBW


Tegenwoordig is BBW een vrij bekende term onder de jongere generatie. Maar welke termen om een mooie vollere vrouw te omschrijven zijn er nog meer? Wij hebben een lijstje voor je gemaakt:

  1. Curvy

  2. Plus-size

  3. Full-figured

  4. Voluptueus

  5. Buxom


453 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page