top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Wie is Fabrizio Romano en hoe verdient hij geld?

HERE WE GO.. Het zal de voetballiefhebber niet ontgaan zijn dat er één voetbaljournalist is die overal bovenop zit. Of het nou gaat om een transfer van Ajax, As Roma of Manchester United. Fabrizio Romano is altijd één van de eerste personen die melding doet van een transfer in de voetballerij. Maar wie is Fabrizio Romano precies en hoe verdient hij zijn geld? Verdient hij aan voetbaltransfers? Lees het in deze Blog!


Profielfoto Fabrizi Romano

Achtergrond Fabrizio Romano

Fabrizio Romano werd in 1993 geboren in Napels, Italië. Hij werkte in de beginjaren van zijn carrière als sportjournalist voor het Italiaanse Sky Sport. Nadat hij zich begon te roeren als zelfstandig journalist door nieuwe transfers naar buiten te brengen, begon de carriere van de Italiaan als een raket omhoog te gaan. In 2022 werd hij zelfs door Forbes benoemd tot één van de meest influentiele mediapersonen onder de 30-jaar.


Zijn bekendheid groeide jaren geleden doordat hij Italiaanse transfers als eerste wist aan te kondigen op social media. De transfer wat zijn échte doorbraak betekende was echter de transfer van Mauro Icardi en Gerard Deulofeu, beide toen in dienst van FC Barcelona. Icardi ging een transfer maken naar Sampdoria en later Inter Milan. De zaakwaarnemer gunde Romano twee keer de primeur van de transfer, waarna de naam en faam van Fabrizio Romano een reizende ster werd.


Inmiddels heeft de Italiaan overal connecties en kondigt hij de grootste transfers aan, waar dan ook ter wereld. Ook in Nederland met transfers van bijvoorbeeld Noa Lang naar PSV wist de journalist als één van de eerste journalisten het nieuws naar buiten te brengen.


Romano heeft een hoop transfers goed aangekondigd, maar gaat het ook wel eens mis? Dat Romano een ''Here we Go'' geeft over een transfer die uiteindelijk niet doorgaat? Het is wel eens voorgekomen. Romano geeft aan dat er soms onverwachtse dingen gebeuren, vooral bij transfervrije spelers.

De transfervrije spelers zijn de gevaarlijkste spelers omdat ze op het laatste moment van gedachten kunnen veranderen. Het kan gebeuren dat de speler, samen met zijn familie, zegt: 'Oké, morgenochtend ga ik het veranderen, ik wil naar een ander land gaan,' en ze kunnen het meteen doen.


Inmiddels heeft Romano op Instagram anno 2023 meer dan 21 miljoen volgers. Ook op Twitter doet hij het niet slecht, daar heeft hij meer dan 17.2 miljoen volgers.


Hoe verdient Fabrizio Romano geld?


Romano is een sportjournalist die, met zijn vele connecties in de voetbalwereld, transfers naar buiten brengt. Het is zelf dus géén voetbalmakelaar die direct aan de transfers meeverdient. Iets wat bijvoorbeeld Mino Raiola, voor zijn dood, wel deed. Fabrizio Romano verdient zijn geld door als journalist te verschijnen bij voetbalprogramma's over de hele wereld. Zo had hij ook een vaste rubriek bij RTL-programma VTBL. Deze optredens zijn natuurlijk niet gratis, hier zal hij, vooral in de transferperiodes, een flinke smak geld aan verdienen.


Ook heeft Fabrizio Romano zijn eigen podcast, ook wel de Here We Go podcast genoemd. Hier bespreekt Romano exclusief de nieuwste transfers, dit was ooit een betaalde podcast. Inmiddels is het naast Wondery ook te luisteren op Spotify. In elke podcast aflevering is er wel reclame te horen van bedrijven als Amazon. Op deze manier verdient de Italiaan ook zijn geld.

Ook wordt er wel eens geroepen dat zaakwaarnemers Fabrizio ook betalen om wat informatie of interesse in een speler kenbaar te maken. Om een speler wat meer in de spotlights te zetten en om andere clubs wakker te schudden.


Ook zijn filmpjes waarin clubs een nieuwe speler presenteren enorm populair op social media. De journalist verschijnt af en toe ook in dit soort filmpjes, ook dat zal niet geheel gratis zijn voor de clubs.


Wil je meer weten over Romano en hoe zijn leven eruit ziet? In het onderstaande filmpje neemt Fabrizio je mee in een dag van zijn leven als voetbaltransfer journalist.
Wil je Romano volgens op Social media? Dat kan op Twitter @FabrizioRomano en op Instagram @Fabriziorom.


119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page