top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Wie is Max Verstappen? Lees hier meer over de F1-coureur
Max Verstappen, een coureur en een bekende Nederlander die een onderdeel van de Nederlandse cultuur is geworden. Elke zondag zitten de racefans weer te wachten voor de televisie om te kijken hoe deze grote held het doet. Voor degene die Max nog niet kennen, Max Verstappen is een Formule 1-coureur en is al twee keer wereldkampioen geworden. Hieronder lees je meer over de Nederlandse wereldkampioen.


Over Max


Allereerst is het natuurlijk goed om te weten wie Max nou precies is. Max Verstappen is de zoon van de Formule 1-coureur Jos Verstappen en kartracer Sophie Kumpen. Hij komt dus uit een echte racefamilie, het is dus niet gek dat hij ook graag wilde racen. Zijn moeder heeft een Belgische nationaliteit en zijn vader komt uit Nederland. Max zelf mocht een keuze maken voor welke nationaliteit hij wilde rijden. Hij heeft gekozen voor de Nederlandse vlag en die keuze staat hem goed.


Naast dat Max druk bezig is met racen in een F1-wagen, heeft hij ook nog andere bezigheden. Zo is Max op dit moment woonachtig in Monaco samen met zijn vriendin, Kelly Piquet. Het stel heeft een mooie woning en ze genieten van de tijd die ze samen mogen meemaken.


Het racen


Nu je een beetje weet wie Max is, is het tijd om te gaan kijken naar zijn racecarrière. Hij heeft namelijk al enorm veel races op zijn naam staan binnen de Formule 1. Maar eerst gaan we even terug naar het begin. Het begon namelijk allemaal in de karts, Jos en Max gingen bijna elk weekend wel op pad om een kartrace te rijden. Uiteindelijk is Max doorgegroeid tot de jongste Formule 1-rijder ooit in de geschiedenis van de Formule 1. Hij begon met een training bij het team van Alpha Tauri, maar na een korte periode werd hij direct omhoog geschoven naar het team van Red Bull, waar hij nog steeds zijn races rijdt.


Zijn inkomen


Het inkomen van de racer is helemaal niet slecht. Max heeft namelijk een groot contract bij het team van Red Bull waar hij een mooi salaris mee op kan bouwen. Verder is Max ook twee keer wereldkampioen geworden waar hij ook zeker wat zakcenten van krijgt. Naast het geld dat hij krijgt voor het racen, doet hij ook nog aan verschillende sponsordeals, waaronder het merk Heineken 0.0%. Mocht je nou precies willen weten hoeveel Max Verstappen verdient? Neem dan een kijkje op gozer.nl voor een beter overzicht.

5 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page