top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

films en tv-programma's met Ray Stevenson

Ray Stevenson, niet iedereen zal deze acteur direct bij naam kennen, maar als je het gezicht van deze stoere acteur ziet, dan ken je deze bad guy zeer zeker! Bekijk op deze pagina alles over deze boomlange Ierse acteur die onder andere bekend is van The Book of Eli, Tv-serie Rome en Netflix film Final Score.Foto van Ray Stevenson


Ray Stevenson achtergrond


De Brit Ray Stevenson werd op 25 mei 1964 in Noord-Ierland. Helaas is de acteur dit jaar in 2023 op 21 mei op 59e jarige leeftijd overleden in Ischa, Italië. De Acteur was in Italië voor opnames van de film Cassino in Ischia.


Hoe is Ray Stevenson overleden? Het is vooralsnog onduidelijk hoe de acteur in het ziekenhuis is beland, waarna hij na een kort ziekte bed is overleden. Volgens de Italiaanse media werd Stevenson Onwel, waarna hij in het ziekenhuis overleed.


Hoewel de acteur helaas niet meer onder ons, kunnen we gelukkig nog wel genieten van de films waarin de acteur zijn opwachting maakte. Voor zijn overlijden was de acteur met verschillende projecten bezig, naast de eerder genoemde film Cassino in Ischia speelde Ray ook in TV-serie Ashoka (1 aflevering) en 1242: Gateway to the West. Deze laatste productie heeft hij niet af kunnen maken.


Beste Ray Stevenson Films en series


Hoewel 'beste' natuurlijk een subjectief begrip is, hebben we toch een top 5 van beste films en series weten te maken waar de acteur een grote rol in vertolkte.


5. Rome (TV-Serie)


De TV-serie "Rome" volgt de opkomst en ondergang van het Romeinse Rijk tijdens de overgang van de Republiek naar het keizerrijk, met politieke intriges en militaire conflicten. Ray Stevenson speelt de rol van Titus Pullo, een Romeinse soldaat, en draagt bij aan het complexe verhaal van macht, verraad en cultuur. Wie deze serie uit 2005 nog niet bekeken heeft moet dit écht gaan doen. Stevenson verschijnt ook in 22 afleveringen.
4. Bulletproof Gangster


De film 'Bulletproof Gangster' vertelt het waargebeurde verhaal van de Ierse gangster Martin Cahill, die met gewiekste overvallen en brutaal gedrag beroemd werd. Ray Stevenson vertolkt een rol in deze misdaadbiografie, die Cahills leven en zijn confrontaties met de wet onderzoekt.


3. Thor (2011)
De film 'Thor' (2011) volgt de arrogante god van de donder, Thor, die verbannen wordt naar de aarde vanwege zijn impulsieve daden. Ray Stevenson speelt Volstagg, een van de krijgers uit Asgard en trouwe bondgenoot van Thor. De film verkent Thors reis van ontnuchtering en zelfontdekking terwijl hij zijn goddelijke krachten herwint.


2. Dexter

De serie 'Dexter' volgt Dexter Morgan, een forensisch bloedspattenanalist bij de politie van Miami die stiekem een seriemoordenaar is die alleen andere criminelen doodt. Ray Stevenson speelde in het zevende seizoen de rol van Isaac Sirko, een internationale gangster met banden met de Russische maffia en een antagonist voor Dexter.


1. Vikings
De serie 'Vikings' verkent het leven en de avonturen van de legendarische Vikingheld Ragnar Lothbrok en zijn nakomelingen. De serie volgt hun reizen, veroveringen en conflicten in het Vikingtijdperk. Ray Stevenson speelde de rol van Othere, een avontuurlijke Vikingreiziger en ontdekkingsreiziger, in latere seizoenen van de serie.23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page