top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Vervoer voor je medewerkers: dit kun je regelen

Wanneer je eigen ondernemer bent, dan is het natuurlijk van belang dat je werknemers ongestoord op hun werk kunnen komen. Het is van belang dat je als werkgever je werknemers ondersteunt met het reizen naar hun baan. Het kan zijn dat ze diverse afspraken hebben door het hele land of dat ze alleen maar naar kantoor hoeven te gaan. Er zijn verschillende manieren waarop je werknemers van huis naar werk kunnen gaan. Hieronder lees je precies wat je als ondernemer voor je werknemers kan regelen als het gaat om vervoer naar kantoor of afspraken die werkgerelateerd zijn.Auto mockup

Een leaseauto


Allereerst kan je altijd kiezen voor een leaseauto voor je werknemers of juist voor jezelf. Als zelfstandig ondernemer kun je gemakkelijk kiezen voor auto lease. Op die manier kun je de auto op de zaak zetten, zodat je alle afspraken met de auto bij langs kunt gaan. Er zijn diverse vormen van een auto leasen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor financial lease. Met deze vorm van leasen kun je gemakkelijk je auto zakelijk gebruiken. Daarnaast krijg je voor een bepaalde tijd een contract. Maandelijks moet je een vast bedrag betalen. Aan het einde van het contract mag je de auto houden of natuurlijk inruilen voor een nieuwe auto. Het is dus een gemakkelijke keuze om een leaseauto te gebruiken voor je baan.


Openbaar vervoer


Daarnaast kan het ook zo zijn dat je werknemers graag met het openbaar vervoer willen. Het openbaar vervoer is heel breed en je komt er ook nog eens heel ver mee. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk met de trein door heel Nederland om diverse afspraken bij te wonen. Ook is het gemakkelijk om de bus, de tram of de metro te pakken, mocht dat nodig zijn. Als werkgever kun je je werknemers gemakkelijk voorzien van een abonnement.


Eigen vervoer


Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je werknemers dicht in de buurt wonen van het kantoor. Dan is het niet verplicht om ze te voorzien van reismogelijkheden. Zo kunnen je werknemers gemakkelijk op de fiets gaan, zonder dat het voor enige problemen hoeft te zorgen. Verder kan het ook zijn dat ze met een eigen auto naar kantoor willen komen. Wel is het van belang dat ze dan reiskostenvergoeding krijgen. Vanaf een bepaald aantal kilometers is het verplicht om ze reiskosten te geven. Op die manier worden alle ritten naar kantoor vergoed en kunnen ze zonder problemen naar kantoor komen op de gewenste tijden.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page