top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Wie is Joy Beune?

Bijgewerkt op: 26 jul. 2023

Joy Beune, geboren op 4 juli 1999 in Borne, Nederland, begon op jonge leeftijd met sport, namelijk schaatsen. Haar liefde voor de sport werd al vroeg duidelijk en ze toonde al snel groot succes op het ijs. Dit resulteerde in 2018 met een deelname aan de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Gedreven door haar passie en ambitie, werkte ze hard om haar vaardigheden te ontwikkelen en haar dromen na te jagen. Tegenwoordig is ze echter niet alleen bekend van het schaatsen zelf. Ze is namelijk ook de vriendin van.. Kjeld Nuis!

Joy Beune in SchaatspakJoy Beune, een populaire Nederlandse schaatster, heeft de afgelopen jaren veel aandacht en bewondering gekregen binnen de schaatswereld, maar ook daar buiten. Met haar indrukwekkende prestaties en vastberadenheid heeft ze zichzelf snel op de kaart gezet als een van de veelbelovende talenten in de Nederlandse schaatssport. Dit komt mede door haar prestaties, ze wist in het 2018-2019 seizoen namelijk een wereldtitel binnen te slepen op de 3000 meter. Anno 2023 heeft ze ook buiten de baan succes, op social media is het namelijk een populaire attractie. Ze heeft op Instagram (@Joybeune) namelijk meer dan 300.000 volgers weten te vergaren. Dat zal echter niet alleen aan haar schaatkunsten liggen, op de foto hieronder is namelijk goed te zien dat Joy écht een plaatje is!Naast haar schaatscarrière is Joy Beune ook een rolmodel en ambassadeur voor jonge atleten. Ze neemt haar verantwoordelijkheid serieus en begrijpt het belang van het delen van haar ervaringen en inzichten met anderen. Ze moedigt jonge mensen aan om hun passies na te jagen, hard te werken en vast te houden aan hun dromen, net zoals zij dat heeft gedaan. Ze heeft ook samengewerkt met verschillende goede doelen en liefdadigheidsorganisaties om iets terug te geven aan de maatschappij.Op de bovenstaande video kan je een online gastles volgen van Joy. Hierin legt zij uit wat en inhoudt om een sporter te zijn.


Joy Beune en Thomas Geerdinck uit elkaar

In 2019 werd bekend dat Joy Beune een relatie kreeg met Kjeld Nuis. Dit was echter vrij opmerkelijk omdat Joy nog in een relatie zat met een andere schaatser, namelijk Thomas Geerdinck. Volgens weekblad Weekend hadden de twee een langdurige relatie, nadat op de klippen liep viel Joy al vrij snel op topschaatser Kjeld Nuis.
Joy Beune Photoshoot


Joy Beune in Bikini

Kjeld en Joy


1.194 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page