top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Wat is AM en PM? De verschillen ertussen

Bijgewerkt op: 25 jul. 2023


verschil tussen am en pm horloge

Bent u in de war over AM en PM? Het zijn eenvoudige woorden, maar weet u wat het verschil ertussen is? Zo niet, lees dan verder! Dit artikel helpt je de betekenis van AM en PM en hun gebruik in een zin te begrijpen. Je leert ook de verschillen tussen deze twee woorden.

Wat betekent AM?

AM staat voor ante meridiem wat Latijn is voor voor de middag. In de praktijk betekent het de periode tussen 12 uur snachts en 12 uur in de middag. AM wordt gebruikt om aan te geven dat het aangegeven uur in de ochtend is.

Wat betekent PM?

PM staat voor post meridiem wat Latijn is voor na de middag. Bijvoorbeeld: Ik ga meestal om 10 PM slapen. PM is van 12 uur smiddags tot 12 uur savonds. PM wordt gebruikt om aan te geven dat het aangegeven uur in de middag of avond is.

Verschillen tussen AM en PM

Zowel AM als PM verwijzen naar het tijdstip van de dag. Ze worden gebruikt om de periode 12 uur voor en na het middaguur aan te duiden, het tijdstip van de dag waarop de zon het hoogst aan de hemel staat. Het verschil tussen de twee is dat AM een Latijns voorvoegsel is dat "voor de middag" betekent, terwijl PM een Latijns voorvoegsel is dat "na de middag" betekent. Hoewel AM en PM beide worden gebruikt om het algemene tijdstip van de dag aan te geven, worden ze ook vaak gebruikt om het specifieke tijdstip aan te geven. Dit is wanneer ze worden gebruikt in combinatie met getallen en andere tijdsaanduidingen. U wilt bijvoorbeeld aangeven dat een bepaalde afspraak om 10 uur 's ochtends plaatsvindt, en niet alleen "om 10 uur".


is PM Ochtend of Avond?


Pm is in de avond. 6 PM is dus 6 uur s'avonds. Oftewel, 18:00 uur. AM begint na middernacht. 1 AM is dus 1 uur in de ochtend.

Final Words: Samenvatting van alles wat je moet weten over AM en PM.

Deze twee woorden worden gebruikt om de periode van 12 uur voor en na de middag te beschrijven. Beide woorden zijn Latijnse voorvoegsels die respectievelijk "voor de middag" en "na de middag" betekenen. Hoewel beide woorden worden gebruikt om het algemene tijdstip van de dag aan te geven, worden ze ook vaak gebruikt om het specifieke tijdstip aan te geven. Dan worden ze gebruikt in combinatie met getallen en andere tijdsaanduidingen. Om deze woorden correct in een zin te gebruiken, moet je hun betekenis kennen en weten hoe ze van elkaar verschillen. Je moet ook bekend zijn met het specifieke gebruik van deze woorden in een zin.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page