top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Ripple (XRP) koers verwachting 2025 – info en analyse

Ripple werd opgericht in 2012, op dat moment werd de cryptomunt nog ‘’Opencoin’’ genoemd. Sindsdien heeft de koers van Ripple een grote rollercoaster rit meegemaakt met veel ups maar ook downs. Waar de prijs van Ripple jarenlang zweefde rond een 1000e van een cent, begon de opmars van de ripple prijs in 2017. Net als veel altcoins explodeerde de prijs van Ripple in het jaar waar de eerste echte altseason plaatsvond. In het begin van 2017 was 1 Ripple coin $0,006 waard, de prijs zou echter met de snelheid van een raket omhoog knallen tot een ATH van $2,30 in dat zelfde jaar.


Nu, 5 jaar later, staat de prijs een stuk lager dan de ATH van $2,30 in december 2017. De prijs van Ripple is ingestort en heeft de prijs tot nu toe niet meer kunnen evenaren. In de laatste bullmarket van 2021 wist de prijs zich nog wel redelijk te herstellen tot een prijs net boven de $1,80. Zal de prijs ooit nog een nieuwe All-time High krijgen? Wat is de Ripple koersverwachting voor 2025? Hieronder in deze blog is een uiteenzetting van onze verwachtingen wat de koers van XRP de komende jaren gaat doen.
 


Inhoudsopgave
 

Wat is Ripple?


Wat een project doet is natuurlijk de basis van de prijs van een munt als XRP. Waar de meeste crypto valuta als Bitcoin en Litecoin zijn bedoeld als alternatief betaalmiddel, geldt dat niet voor XRP. Waar een coin als Bitcoin als vervanging van fiat geld wordt gezien, is Ripple opgericht met het oog op het bestaande bankwezen.

Eén van de hoofdpunten waar Ripple een oplossing voor wil zijn is cross-border betalingen. Met het huidige bankwezen, kan het enkele dagen duren als je van Nederland naar een willekeurig ander land geld over maakt. Met de huidige globalisatie en de snelheid waarmee mensen zaken afgehandeld willen zien worden, is een banktransactie van twee a drie dagen helemaal niet meer toereikend.

Ripple wil hier een oplossing bieden door instant cross-border payments (buitenlandse betalingen) te faciliteren. Wat een hoop transactiekosten en tijd en kapitaal dat dagen vast staat scheelt.

Daarnaast biedt Ripple ook diensten aan bedrijven om crypto betalingen snel liquide te maken. Hierdoor wordt het interessanter voor bedrijven om ook crypto te accepteren als betaalmiddel, zonder dat ze risico lopen met betrekking tot koersveranderingen en het liquide maken van de digitale cryptomunten.

Ten opzichte van Bitcoin is Ripple verre van gedecentraliseerd, het is meer een gecentraliseerd project waar de Nodes voornamelijk gerund worden door Banken. Zo zijn er in juli 2022 maar 122 validator Nodes die de transacties controleren.


Verwachtingen van de Ripple koers


De prijs is natuurlijk nooit met zekerheid te voorspellen. Echter kunnen we wel kijken naar experts hoe zij die koersverwachting van Ripple in 2025 zien. Daarnaast is er nog een verschil in technische analyse en fundamentele analyse.


Een technische analyse is het bestuderen van grafieken en historische reeksen van een koers om zo de toekomstige koers van, in dit geval Ripple (XRP) te voorspellen.

Bij een fundamentele analyse kijkt men naar de financiële informatie, marktcondities, het competitieve voordeel van Ripple ten opzichte van concurrenten en andere vergelijkbare informatie zonder de koersgrafiek te analyseren.


Om dat er niet 1 waarheid is in het voorspellen van een koers in 2025, gaan we naar zoveel mogelijk experts op het gebied van crypto kijken om te kijken wat hun koersverwachting voor Ripple in 2025 is.Analyse


Digitalcoinprice.com

DigitalCoinPrice is een website vergelijkbaar met coinmarketcap. Naast actuele cryptokoersen geven zij ook koersverwachtingen voor bijvoorbeeld 2025, op basis van historische data.


Op de website kan je koersverwachtingen kijken voor verschillende jaartallen. Ook voor elke maand in een specifiek jaar hebben zij op basis van historische data (technische analyse) een forecast gemaakt.


Onderstaand is hun koersverwachting van XRP in 2025:


Ripple koersverwachting chart


In de bovenstaande grafiek kun je aflezen dat de koers het gehele jaar tussen de $0,55 en $0,78 zal schommelen. Begin juli 2022 schommelt de koers van Ripple rond de $0,31, wat inhoud dat er met de bovenstaande koersverwachting een rendement behaald kan worden van meer dan 100%.


Tot 2030 is Digitalcoinprice zeer positief over de koers van Ripple, zij verwachten dat de prijs dan boven de $1,20 zal zijn. Echter kan dit natuurlijk veel hoger zijn wanneer er weer een Bullseason of altseason aankomt. Dus als het aan DCP ligt: Hodl XRP.


Priceprediction

Zoals de naam van de website al zegt maken zij koersverwachtingen voor digitale valuta. Uiteraard zit er ook een koersverwachting Ripple 2025 bij. Hun 2025 forecast is een stuk meer bullish dan de eerst genoemde koersverwachting. Priceprediction.net verwacht namelijk dat de koers van Ripple in 2025 een gemiddelde prijs zal hebben van $1,53. Dat betekent dat als je nu instapt, je een rendement van 500% kan behalen op Ripple.


De koersverwachting van 2030 is helemaal positief, zij hebben voor 2030 een koersverwachting van om en nabij $10,50. Wat inhoud dat de prijs de komende 8 jaar met 3400% gaat stijgen.


Coinquora

Coinquora heeft ook een koersverwachting voor XRP in 2025 uitgesproken. Zij verwachten een prijs die de $15 kan aantikken in 2025. Dit heeft onder anderen te maken met dat zij verwachten dat er veel partnerships zullen komen voor Ripple en meer bedrijven gebruik zullen maken van de diensten van het bedrijf. Hierdoor zal de vraag enorm groeien waardoor zij een prijs van rond de $15 verwachten in 2025.


Walletinvestor

Walletinvestor heeft ook een analyse verricht over de Ripple koersverwachting in 2025. Zij hebben een koers voorspelling van Ripple die in het straatje valt van Digitalcoinprice. Zij verwachten namelijk dat tegen het einde van 2025 een top bereikt zal worden van rond de $1,50. Het gehele jaar 2025 zal XRP tussen de $1 en $1,50 bewegen.


Gov Capital

Gov Capital is ook een website die ook een koersverwachting voor de komende jaren doet. Gov Capital verwacht een prijs van gemiddeld rond de 2 dollar aan het begin van 2025, en zal het jaar afsluiten rond de 3 dollar. Wat dus inhoud met deze Ripple koersverwachting voor 2025 dat als je nu koopt, je investering 10 x over de kop kan gaan als de koersverwachting klopt.


Conclusie


De koersverwachtingen van de experts voor XRP in 2025 zijn nogal uitlopend, van rond de 60 cent tot $15. Het is dus lastig te voorspellen wat de prijs daadwerkelijk gaat doen. Wat alle voorspellingen en verwachtingen echter in gemeen hebben dat de prijs van Ripple over de komende jaren bullish zal zijn. Het instappen op het huidige prijslevel zal daarom naar verwachting een goede zet zijn. Om echt een idee te krijgen over de prijsverwachting is het ook een aanrader om het crypto nieuws goed in de gaten te houden.8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page