top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Ontdek de maximale afmetingen van handbagage om in Europa te vliegen!

Als u binnenkort binnen Europa vliegt of één van de blue zones in Europa bezoekt, wilt u misschien weten wat de regels zijn voor het meenemen van handbagage. In dit artikel worden de afmetingen van handbagage voor Europese vluchten besproken, evenals tips voor het inpakken, wat te doen als uw handbagage de afmetingen overschrijdt en hoe u uw bagage kunt meten. We zullen ook de voordelen bespreken van het kennen van de afmetingen van handbagage en de afmetingen van specifieke luchtvaartmaatschappijen.


handbagage trolley afmetingen vliegtuig

Wat zijn de afmetingen van handbagage voor Europese vluchten?


De afmetingen van handbagage voor Europese vluchten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. In het algemeen zijn de afmetingen van handbagage voor Europese vluchten 56 x 45 x 25 cm, waarbij de hoogte van de bagage niet meer dan 56 cm mag bedragen. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben echter strengere regels dan andere, dus het is belangrijk om de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt te controleren.


De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen ook een gewichtslimiet vast voor uw handbagage. In het algemeen mag de handbagage niet meer dan 8 kg wegen. Wanneer u uw handbagage weegt, moet u er rekening mee houden dat sommige items, zoals laptop, camera, tablet of andere elektronische apparaten, zwaarder zijn dan andere items.


Afmetingen van specifieke luchtvaartmaatschappijen

De afmetingen van handbagage kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij. Hieronder volgen de afmetingen van enkele populaire luchtvaartmaatschappijen:

  • EasyJet: maximaal 55 x 40 x 20 cm, met een gewichtlimiet van 10 kg.

  • Ryanair: maximaal 55 x 40 x 20 cm, met een gewichtlimiet van 10 kg.

  • KLM: maximaal 55 x 35 x 25 cm, met een gewichtlimiet van 12 kg.

  • British Airways: maximaal 56 x 45 x 25 cm, met een gewichtlimiet van 23 kg.

  • Lufthansa: maximaal 55 x 40 x 23 cm, met een gewichtlimiet van 8 kg.


Tips voor het inpakken van handbagage

Als u handbagage meeneemt, is het belangrijk om licht te pakken. U kunt veel ruimte besparen door de volgende tips te volgen:

  • Kies voor lichtgewicht kleding en schoenen. Kies kleding die gemaakt is van lichte materialen en schoenen die niet al te zwaar zijn.

  • Investeer in een lichtgewicht koffer of tas. Koop een koffer of tas die gemaakt is van een lichtgewicht materiaal, zoals nylon of polyester.

  • Pak alleen de dingen in die u echt nodig heeft. Als u iets niet nodig heeft, moet u het thuis laten.

  • Verdeel uw spullen over verschillende tassen. Als u meer dan één tas meeneemt, kunt u meer spullen meenemen zonder de gewichtslimiet te overschrijden.

Hoe meet u uw handbagage?

Als u uw handbagage wilt meten, kunt u een meetlint gebruiken. U kunt het meetlint aanbrengen op de bovenkant, zijkanten en bodem van uw koffer of tas. Let erop dat u het meetlint strak aanbrengt, zodat de afmetingen precies worden gemeten. Als u de afmetingen van uw koffer of tas niet kunt meten met een meetlint, kunt u ook een luchtvaartmaatschappij-specifieke handbagage-afmetingsgids gebruiken om de exacte afmetingen van uw bagage te bepalen.


Conclusie

Als u binnenkort naar Europa vliegt, is het belangrijk om de afmetingen van uw handbagage te kennen. De afmetingen van handbagage voor Europese vluchten zijn meestal 55 x 40 x 20 cm, met een gewichtlimiet van 8 kg. Hoewel de afmetingen en gewichtslimieten kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij, is het belangrijk om de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt goed te bekijken.

U kunt veel ruimte besparen door licht te pakken en alleen de items mee te nemen die u echt nodig heeft. Als uw bagage de afmetingen overschrijdt, kunt u proberen wat items uit uw handbagage te verwijderen of een kleinere koffer of tas te kopen. U kunt ook uw bagage laten wegen om te controleren of deze binnen de limiet valt.

Door de afmetingen van handbagage te kennen, kunt u geld besparen en problemen voorkomen bij het inchecken. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het kiezen van de juiste handbagage. Met de juiste kennis en voorbereiding, kunt u een probleemloze vlucht ervaren!13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page