top of page
 • Foto van schrijverMaarten Koppers

Duurste steden ter wereld 2022


Hong Kong skyline

De prijzen zijn in Nederland, maar met name in Amsterdam, de laatste jaren de pan uit gerezen. De nasleep van de coronacrisis, het conflict tussen Rusland en Oekraïne, al deze geopolitieke onrust zorgen voor een stijgende inflatie, zo ook in Nederland. Maar hoe zit dat in andere landen? Is Amsterdam één van de duurste steden ter wereld of mogen de mensen in Amsterdam niet klagen over de huizenprijzen? En zijn de boodschappen nog betaalbaar vergeleken met andere dure steden als Londen. Kortom, wat zijn de duurste steden ter wereld om te wonen? Hierbij de top 10 duurste steden ter wereld anno 2022.


Onderzoeksbureau Mercer deed onderzoek naar de kosten van levensonderhoud in de duurste steden ter wereld. Zij hebben de lokale prijzen van bijvoorbeeld kleding, voedsel en transport omgerekend van de lokale valuta naar de Amerikaanse dollar. Hiermee hebben zij een top 10 van duurste steden van de wereld samen kunnen stellen. Hint: Amsterdam staat er niét in.


De 10 duurste steden ter wereld

 1. Hong Kong

 2. Zürich - Zwitserland

 3. Geneve - Zwitserland

 4. Basel - Zwitserland

 5. Bern - Zwitserland

 6. Tel Aviv - Israël

 7. New York City – Verenigde Staten

 8. Singapore - Singapore

 9. Tokyo - Japan

 10. Beijing - China

Zoals je kan zien is het vooral in Zwitserland erg duur met 4 steden in de top 5 van duurste steden ter wereld. Bij Zwitserland denk je vaak standaard al aan dure dingen als Rolexen, maar het blijkt daadwerkelijk ook erg duur te zijn om daar te wonen. Voor de rest is de top 10 flink verspreid met steden uit Azië, het Midden-Oosten en Amerika. Nederland is terug te vinden op nummer 25 op de ranglijst met duurste steden. Den Haag is terug te vinden op plek 47 van duurste steden ter wereld.


De 10 goedkoopste steden ter wereldistanbul skyline


Maar hoe zit dat met de goedkoopste top steden ter wereld? Hierbij de top 10 goedkoopste steden ter wereld om te werken en wonen:

 1. Ankara – Turkije

 2. Bisjkek – Kirgizië

 3. Dushanbe – Tadzjikistan

 4. Islamabad – Pakistan

 5. Karachi – Pakistan

 6. Istanbul - Turkije

 7. Tasjkent – Oezbekistan

 8. Tunis – Tunesië

 9. Almaty – Kazakhstan

 10. Algiers – Algerije

Wil je dus in een top stad wonen maar wil je niet héél veel geld kwijt zijn? Dan is Ankara dé stad waar je moet zijn. Immers, Ankara staat op nummer 1 in de goedkoopste steden ter wereld.


Dit zal onder anderen te maken hebben met de enorme inflatie die Turkije momenteel meemaakt. Hierdoor is het prachtige Istanbul terug te vinden op plek 6 van de goedkoopste steden.


Top 10 duurste steden van EuropaKopenhagen stad impressie

Wil je de duurste steden van Europa eens bezoeken, dan weet je al dat je naar Zwitserland moet gaan. Maar welke steden staan er nog meer in de top 10 duurste steden van Europa?


 1. Zurich - Zwitserland

 2. Geneve - Zwitserland

 3. Basel - Zwitserland

 4. Bern - Zwitserland

 5. Kopenhagen – Denemarken

 6. Londen – Verenigd Koninkrijk

 7. Wenen – Oostenrijk

 8. Amsterdam – Nederland

 9. Oslo – Noorwegen

 10. München - Duitsland81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page