top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Dit zijn de top 5 spellen om je hersens mee uit te dagen


Dobbelstenen

Er zijn tegenwoordig talloze spelletjes die je kunt spelen tijdens een gezellige avond met je vrienden of familie. Het spelen van spelletjes kan naast een vorm van entertainment ook zorgen voor het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden, vooral als je tijdens het spelen je hersens regelmatig uitdaagt. Lees de tekst hieronder door als je wit weten welke de top 5 spellen zijn om je hersens mee uit te dagen.


1. Codenames


Eén van de meest hersen krakende spelletjes ooit is Codenames. Het Nederlands partyspel Codenames neemt niet veel tijd in beslag, is makkelijk te leren en kan al vanaf 2 personen worden gespeeld. Je kunt Codenames echter ook in teams spelen, wat een hoop spanning met zich meebrengt. Het is de bedoeling dat elk team de verschillende aanwijzingen kan ontcijferen om de spionnen te vinden, zonder de huurmoordenaar tegen te kopen.


2. 30 seconds


30 seconds is één van de meest populaire en uitdagende bordspellen ooit. Je kunt 30 seconds spelen met heel het gezin of met je vrienden. Verwacht dan ook een hoop gezelligheid en nervositeit, ideaal als je op zoek bent naar een leuk spel voor grote gezelschappen of voor feestjes. Om te winnen is het de bedoeling dat elk team binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen omschrijven van de bijgeleverde kaartjes.


3. Regenwormen


Het dobbelspel Regenwormen kun je overal makkelijk mee kunt nemen en op elk moment spelen; het spel is immers compact en duurt maar maximaal 30 minuten. Dit spel daagt elke speler uit om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen om te winnen door met 8 dobbelstenen te gooien en met wat rekenwerk.


4. Catan


Catan is een vrij oud wereldwijd bekend bordspel waarbij je slim en tactisch moet spelen. Het is namelijk de bedoeling dat je je onderhandelingsvaardigheden uitdaagt, al moet je ook een tikkeltje geluk hebben. Het is immers de bedoeling dat je grondstoffen ruilt met andere spelers zodat je straten, steden en dorpen kunt bouwen.


5. Keer op Keer


Het dobbelspel Keer op Keer is een spannend spel voor heel het gezin. Keer op Keer biedt urenlang speelplezier en uitdaging aan personen van alle leeftijden, zowel jong als oud. Bij dit spel moet je zoveel mogelijk punten behalen door kolommen en gebieden van dezelfde kleur in te vullen. Online kun je handige speltips vinden voor de meest slimme tactieken en strategieën.


17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page