top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

De 5 grootste steden van India en wat ze te bieden hebben


cultuur india vrouw

India is een natie van diverse culturen en wat het land onderscheidt van andere landen zijn de steden. Het land heeft veel steden, maar in de top vijf van meest bevolkte stedelijke gebieden woont bijna de helft van de totale bevolking. De grootste steden van India herbergen de interessantste mensen en plaatsen, maar ook enkele van de beruchtste sloppenwijken. Er zijn eindeloos veel dingen te doen in de bruisende grote steden van India; je hoeft alleen maar te weten waar je moet kijken. Bekijk deze 5 Indiase steden en hun unieke kenmerken waardoor ze opvallen:


Mumbai: Waar traditie en moderniteit botsen - 20 miljoen inwoners


Mumbai is de culturele hoofdstad van India en een smeltkroes van religies en culturen. De stad is rijk aan traditie, maar ook zeer modern. Deze fascinerende mix maakt het een stad om te verkennen. Als u van Bollywood houdt en het maken van een Bollywoodfilm wilt zien, kunt u naar Film City gaan. Als u de iconische Gateway of India, Chowpatty Beach of de vele musea van de stad wilt zien, dan kan dat. Als u een wandeling wilt maken naar het Sanjay Gumbad of de Siddhivinayak Tempel wilt bezoeken, of als u wilt gaan winkelen in de vele winkelcentra van Mumbai, dan kan dat. Er is zoveel te doen in Mumbai, dat het onmogelijk is om alles in één bezoek te zien. Er zijn eindeloos veel manieren om de stad te verkennen, waaronder met de auto of door een taxi te nemen. Tegelijkertijd kun je de vele bezienswaardigheden in je opnemen zonder een lange reis te hoeven maken. Vergeet tijdens uw verblijf niet wat van het heerlijke straatvoedsel te proeven.


Kolkata: historische thuisbasis van de Indiase Renaissance - 14 miljoen inwoners


Kolkata, vroeger bekend als Calcutta, is het culturele centrum van het oostelijke deel van het land en de thuisbasis van een aantal historische monumenten. Kolkata heeft een rijke geschiedenis en is de bakermat van de Indiase cultuur en democratie. Het is de thuisbasis van het Indian Museum, dat het rijke erfgoed van het land tentoonstelt. De stad staat ook bekend om zijn architectonisch erfgoed, met gebouwen die dateren uit het tijdperk van de Britse Raj. Als u geïnteresseerd bent in architectuur, kunt u het Victoria Memorial, Raj Bhavan (Governor's House) of het Indian National Congress Building bezoeken. Als u de rijke cultuur en het erfgoed van de stad wilt zien, kunt u de Rabindra Sarobar of de Birla Academy of Art and Culture bezoeken. U kunt ook de Indiase boeddhistische tempel van Kalighat of de Mission Chapel bezoeken, enkele van de beroemdste religieuze plaatsen van de stad. Kolkata staat ook bekend om zijn heerlijke eten en is een gastronomisch genot tijdens het Durga Puja festival. Vergeet tijdens uw verblijf niet de Jadu Gully te bezoeken, een erfgoeddorp dat de cultuur en geschiedenis van de stad laat zien.


Delhi: De stad van politiek, cultuur en eten - 11 miljoen inwoners


De hoofdstad van India is een drukke stad, maar heeft ook veel te bieden. De stad heeft een sterke politieke kant: geen enkele andere stad heeft zoveel politieke bijeenkomsten, protesten en demonstraties als Delhi. Het is ook het centrum van cultuur, niet alleen voor India maar voor de hele regio. Er worden tal van festivals en evenementen georganiseerd, en er zijn veel musea, theaters en bibliotheken. Om een indruk te krijgen van het politieke klimaat in India kunt u een bezoek brengen aan het Parliament House, het Rode Fort of Raisina Hill (waar het kantoor van de premier is). Als u de cultuur en kunst van de stad wilt verkennen, kunt u een bezoek brengen aan het National Museum of History, het National Museum of Modern Art of de National Gallery of Modern Art. U kunt ook naar de Qutub Minar of de Lotustempel gaan. Delhi staat ook bekend om zijn heerlijke eten, en je kunt je een weg door de stad eten. Bezoek de Jama Masjid of Chandni Chowk voor authentiek Delhi eten. Wil je wat street food proeven, bezoek dan Connaught Place, Palika Bazaar of de Pushkar Market.bekend gebouw delhi stad

Bangalore: India's 'Silicon Valley' - 8 miljoen inwoners


Bangalore is de technologische hub van India en wordt ook wel de Silicon Valley van India genoemd. Het is de IT-hub van het land en heeft de meeste technologiebedrijven van het land. Als je van technologie, wetenschap of techniek houdt, is Bangalore een geweldige stad om te verkennen. U kunt naar de vele musea gaan om het rijke erfgoed van het land te bekijken of de Vidhan Soudha bezoeken, het wetgevende gebouw van de stad. Er zijn ook veel parken, tuinen en plaatsen waar u kunt gaan joggen. Als u van techniek houdt, is een van de plaatsen die u kunt bezoeken het ISRO-museum (Indian Space Research Organisation), waar u kunt leren over het ruimtevaartprogramma van het land. U kunt ook het Indian Institute of Science Museum of het National Institute of Design bezoeken. Tijdens uw verblijf mag u zeker niet nalaten de heerlijke Zuid-Indiase gerechten te proeven.


Chennai: Poort naar Zuid-India - 5 miljoen inwoners


Chennai is India's culturele en economische centrum in het zuiden en een populaire toeristische bestemming, waardoor het de poort naar Zuid-India is. De stad heeft een rijke geschiedenis en herbergt verschillende historische plaatsen en monumenten. De regering heeft stappen ondernomen om het erfgoed te beschermen en heeft daarom veel musea opgericht die de cultuur en geschiedenis van de stad laten zien. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunt u Fort St. George of George Town bezoeken. Als u meer wilt weten over de rijke maritieme geschiedenis van Chennai, kunt u het Maritiem Museum of het Sagam Science Museum bezoeken. Als u enkele van de historische tempels en heiligdommen van de stad wilt zien, kunt u de Parthasarathy Tempel of de Kapaliswara Tempel bezoeken. Chennai staat ook bekend om zijn heerlijke eten en is een gastronomisch genot tijdens het Zuid-Indiase festival Pongal, waar u heerlijke zoetigheden en hartigheden kunt proeven. Als u in de stad bent, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan Marina Beach en het aangrenzende park, het Elliot's Beach.98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page