top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Binance Exchange Review

Binance is één van de populairste cryptovaluta exchanges die er anno 2022 te vinden zijn. Binance werd opgericht in 2017 door de Chinese-Canadees Changpeng Zhao (CZ) en had slechts een half jaar nodig om de grootste crypto exchange van de wereld te worden. Binance is zeer toegankelijk voor beginnende en gevorderde handelaren van Bitcoin of andere cryptovaluta. Sinds 2021 is Binance ook gevestigd in Nederland onder de naam Binance B.V.. Binance biedt de mogelijkheid om in meer dan 350 verschillende crypto valuta te handelen. Ook is het mogelijk om een NFT’s te kopen en verkopen op Binance. In deze Binance Review zullen wij ook dieper ingaan op de kwaliteit en het gebruikersgemak van de Exchange van Binance. Ben je opzoek naar crypto nieuws? Bezoek dan onze betrouwbaar crypto nieuws pagina.


Binance is een crypto exchange die voor de beginnende belegger in crypto of Bitcoin misschien lastig te begrijpen is. Dit is al gemakkelijk op te merken aan de vele opties. Op de website onder het menu ‘’Trade’’ zijn er opties als Margin trading, Swap farming en P2P, termijn die de gemiddelde Nederlander waarschijnlijk niks zeggen. Ook kan je handelen in options en futures, iets wat aan wallstreet en de aandelenbeurs doet denken.


Door deze termen hoef je je echter niet meteen af te laten schrikken, er is namelijk ook een tool om direct voor de marktprijs jouw euro’s om te zetten in Bitcoin of andere crypto als Cardano of visa versa. Via ‘’Binance Convert” kan je gemakkelijk aanklikken wat je wilt omwisselen voor welke valuta of crypto en voor hoeveel. Via de optie ‘’limit’’ kan je tevens aangeven hoeveel je wilt kopen als de marktprijs een bepaald bedrag bereikt, zo hoef je niet direct voor de huidige marktprijs te kopen maar kan je alvast een ‘’order’’ zetten als een crypto currency jouw gewenste bedrag bereikt in de toekomst. Dit geldt voor kopen én verkopen.


Aanmelden bij Binance (uitleg)

Aanmelden bij de Binance Exchange spreekt eigenlijk voor zich.


1. Rechtsboven aan de pagina staat ‘’Register’’, hierbij kan je er voor kiezen om een account aan te maken met je Google of Apple account, of gewoon met je e-mailadres.

2. Vul je e-mailadres in, je krijgt vervolgens een activering mail van binance in je mailbox. Hierin staat een code die je in moet vullen op de website van Binance.

3. Nadat je de code hebt ingevoerd moet je jouw persoonsgegevens invoeren en een ID kaart of Paspoort uploaden om te bewijzen dat jij het bent in combinatie met een gezichtsherkenning filmpje. Dit klinkt misschien een hoop gedoe maar KYC (Know Your Customer) is tegenwoordig de standaard bij financiële websites als crypto exchanges.

4. Dit verrificatieproces duurt uiterlijk 2 dagen, afhangend van hoe druk het op dat moment is.

5. Als alles goedgekeurd is kan je eindelijk aan de slag om te traden in crypto!

6. Vervolgens kun je onder het kopje ‘’Buy Crypto’’ Kiezen voor een bank deposit, zo kan je bijvoorbeeld door middel van een SEPA-betaling of met een creditcard geld storten.

7. In het menu kan je er ook voor kiezen om naar je wallet te gaan. Als jij als Crypto zoals Bitcoin hebt kun je via je wallet met ‘’Deposit’’ bitcoin sturen naar jouw eigen Binance Bitcoin adres.


Voordelen en nadelen van Binance

Voordelen

- Zeer ruim aanbod

- Uitgebreide trade mogelijkheden

- Over een lange periode een zeer betrouwbare crypto exchange gebleken

- Lage commissies / fees


Nadelen

- (tijdelijk) geen Ideal stortingen

- Kan ingewikkeld zijn voor de beginner

- Website niet in het Nederlands (taal) beschikbaar


Voordelen uitgelegd


Zeer ruim aanbod: Zoals vermeld zijn er op de Binance Exchange meer dan 350 verschillende crypto munten waar in gehandeld kan worden. Hierdoor heb je een zeer grote kans dat je alle interessante munten van het moment kan kopen en verkopen op de exchange. Niets is zo vervelend dan je helemaal voor 1 coin aan te moeten melden op een andere exchange. Bij Binance zal dit niet snel gebeuren. Tenminste, niet bij de gevestigde namen. Nieuwe opkomende crypto coins zijn namelijk vaak nog niet gelist op de grotere exchanges.


Uitgebreide trade mogelijkheden: Er is een uitgebreid aanbod aan verschillende manieren om in crypto te handelen. Van het simpel aankopen en/of verkopen voor de huidige marktprijs tot aan kooporders en verkooporders plaatsen. Voor de echte gevorderde cryptohandelaar kan je ook handelen met margin en Peer 2 Peer trading.


Betrouwbare crypto exchange: Waar veel exchanges te maken hebben gehad met hacks waar een hoop mensen geld zijn kwijt geraakt zijn er bij Binance geen grote ingrijpende hacks geweest waar mensen grootschalig gedupeerd werden. Natuurlijk zijn er phisingmails en websites die pretenderen Binance te zijn, wees daarom altijd alert!


Lage commissies: Niets is vervelender dan hoge commissie betalen op het moment dat je handelt in crypto coins. Zo verlies je namelijk elke keer een gedeelte van je kapitaal, bij binance zijn de handelsfees gelukkig laag. Zo betaal je op dit moment 0.075% op een hoop spot trading pairs. Als je in bezit bent van BNB (de coin van Binance) krijg je ook nog eens 25% korting, dit geldt tot half juli 2023.


Nadelen uitgelegd


Tijdelijk geen iDeal stortingen: Aangezien iDeal de meest gebruikte betaalmethode is in Nederland, is het vervelend dat je op dit moment geen geld kan storten op Binance via iDeal. Dit komt omdat Binance op dit moment nog overhoop ligt met de Nederlandse overheid. Hopelijk is dit snel opgelost zodat we snel weer iDeal kunnen gebruiken voor Binance.


Kan ingewikkeld zijn voor de beginnende crypto trader: Zoals je zelf al zult zien als je je aanmeld op de website of een kijkje neemt op de site van Bianance, zie je dat het vrij ingewikkeld kan zijn. Dit komt omdat Binance zeer uitgebreide functies heeft, dit heeft een hoop voordelen. Echter duurt het daarom wel even om je weg precies te vinden op de Binance Exchange. Binance is echter een top site, dus gegarandeerd dat ook jij uiteindelijk de weg zult vinden!


Geen Nederlandse taal: Dit heeft ook te maken met de problemen tussen Binance en de Nederlandse overheid. Hierdoor wordt de Nederlandse taal op dit moment niet aangeboden, al red je jezelf wel als je een beetje Engels spreekt!


Binance trading fees


Trading fees op Binance zijn niet een vast staand feit, zo verandert de hoogte van de fees regelmatig. Soms zijn er periodes dat bepaalde handelspartners zelfs vrijgesteld zijn van commissie. Hoeveel fee je uiteindelijk betaalt hangt ook af van het aantal BNB dat je bezit, hoe meer BNB hoe meer korting je krijgt.


In de onderstaande afbeelding vind je een overzicht van de fees voor normale aan en verkoop.binance fees overzicht

Voor echt grote kortingen op je handelsfees heb je echt heel veel BNB nodig (in euro’s). Echter, ook als je dat niet hebt dan is het zeer betaalbaar. De fees zijn dan ook zeker geen minpunt in deze Binance review en beoordeling van de Binance exchange.


Uitbetalen via Binance


Door de sancties die zijn opgelegd aan Binance door de Nederlandse overheid is Binance nu niet de plek om van Binance uit te betalen naar je eigen bankrekening. Wil je dit doen dan kan je beter uitcashen naar een ander exchange. Zo kan je jouw crypto bijvoorbeeld van Binance naar Coinbase sturen, wat misschien een kleine omweg is. Maar het werkt perfect, zo kun je wel gebruik maken van het grote aanbod aan trading pairs maar doe je het uitbetalen gewoon via Coinbase of een Bitvavo.


Een hoop handelaren willen hun Crypto natuurlijk ook niet omzetten naar Euro’s, zo heb je uitbetaling op je Nederlandse bankrekening überhaupt niet nodig.


Binance account beveiliging


Vaak wordt een exchange niet gehacked, maar worden gebruikers gehacked omdat zij niet zorgvuldig met hun wachtwoorden omgaan. Zorg daarom altijd dat je unieke wachtwoorden gebruikt die verschillen van het wachtwoord dat je voor je e-mail gebruikt. Daarnaast biedt Binance naast een wachtwoord ook 2-factor verificatie aan via Authy of Google Authenticator. Ook is het mogelijk om via SMS-codes en extra slot achter de deur te hebben. Stel dit dan ook in! Je wilt natuurlijk ten allen tijden voorkomen dat je geld kwijt raakt, wees daarom niet laks met je beveiliging.


Klantentevredenheid

Als je uitgaat op de reviews die zijn achtergelaten op Trustpilot dan zou je denken dat deze exchange drie keer niks is en een echte afrader is. Echter is deze rating naar onze mening niet echt representatief. Ook vragen wij ons af of de meeste (negatieve) reviews geschreven zijn door mensen die écht weten hoe blockchain werkt. De vele gebruikers die het platform gebruikt geeft ook aan dat Binance gewoon dik in orde is en betrouwbaar is.


Conclusie


Binance is een Crypto Exchange die aan te raden is. De exchange is zeer veelzijdig en er is een groot aanbod aan crypto die je kan kopen en verkopen, van Bitcoin en Ethereum tot aan Shiba Inu en Solana.


Qua gebruikersgemak is de website misschien even wennen. Echter, als je het eenmaal door hebt dan spreekt alles al snel voor zich. Ook qua betrouwbaarheid is Binance één van de betrouwbaarste partijen die je in de cryptowereld zult vinden.


Een nadeel is wel dat het bedrijf in de clinch ligt met de Nederlandse overheid, dat beperkt de bewegingsvrijheid wat. Echter zijn er genoeg manieren om daar omheen te werken. Naar onze mening hoeft dat zeker niet in de weg te staan.1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page