top of page
  • Foto van schrijverMaarten Koppers

Hoe vind ik betrouwbaar crypto nieuws?

Bijgewerkt op: 11 dec. 2022

Op deze pagina vind je de beste manieren om anno 2022 betrouwbaar crypto nieuws te vinden.

Op deze pagina praten we over:

  • Wat is crypto.

  • Verschillende soorten crypto nieuws.

  • Websites met betrouwbaar crypto nieuws.

  • En al het andere met betrekking tot het vinden van betrouwbaar crypto nieuws.

Lees snel meer! 

Content:


 

Wat is Crypto?


Crypto of cryptovaluta is een digitaal betaalmiddel welke decentraal gereguleerd wordt. Crypto werkt op basis van Blockchain waardoor elke transactie gecontroleerd wordt. Crypto komt in veel verschillende soorten en maten. De bekendste vorm van cryptovaluta is Bitcoin, echter zijn er meer vormen zoals Ethereum, Ripple en Litecoin.


Met de start van Bitcoin kwam in 2009 de eerste echte vorm van crypto valuta op de markt. Sindsdien is er een wervelstorm ontstaan en is er een komen en gaan van verschillende Altcoins. Naarmate de populariteit van deze digitale munten groeide, kwam er ook meer nieuws op gang. En naarmate er meer geld in de crypto-industrie omging, des te meer desinformatie of onbetrouwbaar crypto nieuws naar buiten kwam.


Aangezien er tegenwoordig een hoop geld omgaat in Bitcoin en andere Altcoins, is het belangrijk om jezelf in te lezen en zo betrouwbaar als mogelijk crypto nieuws tot je te krijgen. Daarom proberen wij je te helpen met het verkrijgen van betrouwbaar crypto nieuws.


Verschillende soorten Crypto nieuws


Er zijn verschillende soorten crypto nieuws. Zo is er algemeen nieuws wat bijvoorbeeld kan gaan over de cryptomarkt in zijn geheel.

Zo komt het namelijk voor dat een land maatregelen neemt voor óf tegen crypto. Zo kondigde de Europese toezichthouder onlangs aan dat het nadenkt over een verbod op het minen van Bitcoin.


Dit soort regionale nieuws over besluiten op hoog niveau zijn het meest betrouwbaar vanuit gerespecteerde landelijke kranten. Dit soort kranten zullen namelijk nooit melden als Ripple een nieuwe update aan het netwerk aankondigd. Maar rapporteren wel heel betrouwbaar over het beleid dat wordt gevoerd door nationale/internationale overheden.


Wil je specifiek nieuws over een bepaalde coin als Ethereum, Waves, Ripple of een andere Altcoin? Dan is de meest betrouwbare informatie altijd te vinden op de website van de coin zelf. Een coin als Bitcoin is volledig decentraal en heeft dan ook geen officiële website of een CEO, betrouwbaar Bitcoin nieuws is daarom moeilijk te verifiëren. Echter, voor de meeste cryptovaluta geldt dat er gewoon een officiële website is waar het laatste en meest betrouwbare cryptonieuws te vinden is.


Voor het laatste nieuws betreft de prijs van een Crypto zijn de exchanges altijd het betrouwbaarst. Kijk wel of er op de exchange genoeg volume is. Als er namelijk geen kopers zijn kan je de prijs zo hoog zetten als je wilt, waardoor het lijkt alsof de munt heel veel waard is, terwijl er niet of nauwelijks in gehandeld wordt.Websites met betrouwbaar crypto nieuws


Coinmarketcap

Coinmarketcap.com is een betrouwbare website waar je van alles kan op zoeken. Van de laatste koersen, prijzen, officiële websites tot aan officiële telegram kanalen en de echte social media van de betreffende coin of project. Je gaat hier niet écht nieuws vinden in de vorm van ‘’Project X heeft een samenwerking met bedrijf Y’’. Echter voor allerlei andere informatie is coinmarketcap een mooie startpagina.


Coindesk

Coindesk.com is een crypto nieuwswebsite die al actief is sinds 2013. In die tijd heeft het een enorm bereik opgebouwd, van 1.3 miljoen volgers op twitter tot aan 13 miljoen maandelijkse bezoekers. Dit enorme bereik heeft het te danken aan het betrouwbare crypto nieuws dat het elke dag weer brengt en de respectabele journalisten die voor het cryptonieuws medium werken. Kortom, voor betrouwbaar crypto nieuws ben je bij Coindesk aan het juiste adres.Coindesk 2022 screenshot
Coindesk 2022 screenshot


Cryptonews

Cryptonews.com is ook een website die al een tijdje meegaat. Ook hier kan je dagelijks betrouwbaar crypto nieuws tot je nemen. Het is echter niet een website met alleen maar nieuws, je kan er ook andere informatie over de cryptowereld vinden zoals videos, podcasts en meer.


Cointelegraph

Cointelegraph is net als Coindesk al actief sinds 2013, voor de enorme crypto en bitcoin hype daadwerkelijk begon. Nu, 9 jaar later in 2022, is Cointelegraph één van de meest betrouwbare en leidende crypto nieuwswebsite die er online te vinden is. Elke dag werken zij dan ook met een enorm team aan crypto journalisten om de lezer met betrouwbaar nieuws op het gebied Bitcoin en andere cryptovaluta te voorzien.Het snelste crypto nieuws


Ben je op zoek naar het snelste crypto nieuws? Dan ben je op social media platform Twiter aan het juiste adres. Hier zit namelijk een enorme crypto community die dagelijks discussiëren over crypto en ook nieuws naar buiten brengen.


Hoe vind je crypto nieuws op twitter?

Heel simpel: gebruik de ticker van een cryptocoin met een ‘’$’’ ervoor in de zoekbalk en je zult de laatste reacties en ook nieuws vinden van een betreffende coin. Wil je op Twitter Bitcoin nieuws zoeken? De ticket van Bitcoin is BTC. Tik daarom in de zoekbalk ‘’$BTC’’ en je zult de het laatste nieuws vinden. Hier vind je vervolgens ook interessante mensen die veel weten over crypto, deze kun je dan gaan volgen.


Ben je op zoek naar nieuws over Ethereum? De ticket van Etheurem is ‘’ETH’’, vul dus in de zoekbalk $eth in.$btc twitter zoekopdracht


Let wel op: het snelste nieuws is niet altijd het betrouwbaarste nieus! Zeker op social media geldt dat er een hoop nep nieuws in de rondte gaat. Kijk daarom eerst of de bovengenoemde media zoals Cointelegraph het ook meldt.


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page